First Giveaway by KasihkuAmani *TAMAT*

Cik Yanie | 2:17 AM | 3Comments |

Kaki2 movie tu *seperti yanie* jom klik banner atas tu haaa. Waduh-waduhhhhh pengen banget ni dapat voucher nyaa hahaha. Ok jangan LUPA KLIK OKAY?


Giveaway akan berakhir pada 10.02.2016.

Segmen Bersama Leya Yeolly

Cik Yanie | 4:42 AM | 4Comments |
tekan banner if nak join



Hye leya. Yanie nak mintak edit sebab yanie tak pandai bab edit-mengedit. And yanie nak tukar design blog ni haa hehe. Nk try juga hasil seni comel comel leyaaaa. Blog kawai2 gitu kann hekhekhek. Kalau tak menang percuma edit blog pun yanie nak jugak minta leya edit boleh kan? haha.

Tagged :


Giveaway Cash RM500 Jan 2016 by Emas Putih *Tamat*

Cik Yanie | 1:27 PM | 20Comments |
Giveway January Cash RM500 by Emas Putih|  Salam. Dijemput join GA uzu ni. GA pertama untuk tahun 2016.  Sila tekan banner kalau nak join GA ini. Terima kasih.

[Tekan Banner Di Atas Untuk Join]


Ini ada satu produk baru yang membantu menghilangkan jerawat dalam masa 24 jam iaitu REFINITY Acne Hydrogel ! Ada 6 sebab kenapa anda perlu mencuba hilangkan jerawat anda dengan cepat iaitu :

1. PANTAS BERTINDAK
Formulasi Acne Hydrogel FOKUS pada rawatan jerawat dan bekas jerawat bagi menjadikan wajah anda kembali licin bersih berseri.

2. SENANG & MUDAH
Hanya sapu 2 kali sehari dan tunggu hasilnya. Cepat meresap dan kering tanpa rasa kesan minyak.
3. SESUAI UNTUK KULIT SENSITIF
Tidak seperti produk lain di pasaran, Acne Hydrogel diperbuat dari bahan herba Asli yang sangat efektif dalam rawatan jerawat dan bebas dari bahan kimia. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.

4. PENGIKTIRAFAN
Diluluskan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (NOT151105679K) dan Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PO-BMF-PPIM01407). Diyakini halal dan dijamin keberkesanannya.

5. 98% PENGGUNA BERPUAS HATI
Hampir 10,000 botol dijual setiap bulan dan hampir kesemua pengguna berpuas hati dengan kesannya. Setiap hari kami menerima testimoni positif dari pengguna.
Sesiapa yang berminat boleh dapatkan REFINITY Acne Hydrogel di http://refinity.com.my/ . Hilangkan jerawat anda semudah A B C dan sepantas kilat dalam masa 24 jam !! 

Harga  : RM70 sebotol / 2 botol RM130 *hargapromosi*
SMS / WhatsApp : ‘CLEAR’ ke  019-544 3000

Giveaway January2016 Cash RM500 by Emas Putih disponser oleh Emas Putih , dan Refinity Malaysia. Terima kasih kerana join GA ini :)

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle *Tamat*

Cik Yanie | 5:23 AM | 2Comments |
Assalammualaikum,

berkesempatan join GIVEAWAY lagi. Alhamdulillah. Siapa2 bermiant hendak join tekan banner comel ni okay?



GiveAway adalah bermula dari 17 / 01 / 2016 sehingga 23 / 01 / 2016 (11.59pm)
cepat2 jangan lepaskan peluang EMAS ni.

HOODPATH Travel Blog Giveaway 1.0 *tamat*

Cik Yanie | 5:27 AM | 2Comments |

Assalammualaikum, today join 1 lagi giveaway yang TAK KURANG menariknya hadiah yg di tawarkan. Tak percaya? Tekan banner atas tu and baca entri tu a-z pasti terketar-ketar duh hati baca hekhekhek. TEKAN NOW!! Jangan malu-malu nak joinggggggg 

Dalam banyak-banyak ENTRI kat blog awak, yanie suka ENTRI berkaitan TOKYO,JEPUN! Tertarik sangat nak ke Jepun dgn tips2 bajet ke Jepun tu.


RM1900 dah kira murah lah tu!! Omg!! Terbeliak bijik mata ni baca-baca travelog awak naa. Bestnya awakk . Nak jadi awak jugakk travel around the world  Ohyaa, 1more yanie suka sebab blog awak banyak sangat TIPS travel! Yanie suka yanie suka yanie sukaaaaaaaaa  So fall in LOVE with your blog 


Pasni awak nkgi Bandung and Manila kan? Have a safe trip ya! Bawakkan saya ole-ole yang comel2 tau  *muka tak tahu malu*


KEPADA SESIAPA YANG SUKA BACA PELANCONGAN TU BOLEH JENGAH KE BLOG http://missdae.blogspot.my/

TAMAT : 25.1.2016

FIRST MINI GIVEAWAY BY ZYA & YANA *Tamat*

Cik Yanie | 3:03 AM | 6Comments |



Syarat :-

1. Follow blog misszyaroses & ladyana (wajib)
2. Add to circle google + follower (wajib)
3. Follow instagram misszyaroses & lady_yana274 (wajib untuk yg ada ig)
4. Mesti like page Hello Kitty Lover (wajib)
5. Follow twitter @nlyana_ishak (kalau tak da di maafkan)
6. Buat satu entry bertajuk "FIRST MINI GIVEAWAY BY ZYA & YANA".
7. Copy semua code dan paste di ruangan HTML entry uols.

GIVEAWAY : Kenangan Manis 2015 *TAMAT*

Cik Yanie | 3:00 AM | 4Comments |
Klik banner kalau nak join
:102:

"Pon....Pon"

Giveaway datang lagi. Cepat2 tekan banner atas tu! Hadiah?

 


Tak tergoda ke? Comel-comel kan? Haaaa tekan lah apa lagi tunggu? blogger-emoticon.blogspot.com


KENANGAN 2015? 


Antara kenangan manis yanie rasa ialah PIKNIK dengan rakan sekelas. 28 Febuari 2015 di Pantai Tg Aru, Sabah. Boleh [TEKAN SINI] untuk entri tentang tu. Rasa gembira, rasa sedih pun ada. Sebab, pejam celik pejam celik dah nak genap 4 tahun berkenalan. Tahun 2016 ni, last dapat bersama 31 orang. Lepasni, dah habis belajar akan dengan haluan masing2. SUSAH lah nak berkumpul ramai2 lagi mcmni kan? Yanie doakan kita 31 orang LULUS diploma tau tau tau.


Hanya 5 orang GADIS dalam kelas!

Selain itu, kenangan ketika bercuti ke PENANG! *Short Vacay* [TEKAN SINI]




Ini kali pertama gadis Sabahan ni jejak bumi Penang. Naik Penang Hills and kunci nama kat mangga tu :heart::heart::heart::heart::heart: hope tak hilang lah kan tulisan tu. Mahal kottt bayar blogger-emoticon.blogspot.com Banyak dah tempat2 kat Semenanjung yanie dah jejak, tapi masyaallah lappy asyik buat hal dan segala gambar kenangan dari kecik HILANG BEGITU SAJA *lap air mata*


Kenangan-Kenangan Sepanjang 2015

Tak mampu nak taip 1 persatu kenangan tu. Kenangan LULUS "JPJ Test", Dapat pointer 3.75, Dapat beraya dengan family angkat di Melaka dan itu kali pertama beraya di perantauan!

Barisan adik beradik perempuan kakak angkat yanie. *Kurang kakak and abang*

Ramai juga tanya, apa perasaan beraya dengan orang lain? Huhuhu memang lain sangat rasanya, Sebak malam takbir ingat mak ayah di Sabah! *Jujur* hahaha.

Segmen : Mini Giveaway by 'Si Chubby' *tamat*

Cik Yanie | 2:37 AM | 9Comments |
Klik banner untuk join!

Giveaway datang lagi :heart:
Kali ini berbeza sedikit, kena jawab soalan-soalan dari Cik Si Chubby 


 Apa impian korang yang sebenarnya ? 
 Apa usaha korang untuk mencapai impian tu ? 
 Kalau tidak tercapai, apa korang akan lakukan ?


Fuishh. Baru jea dapat soalan esei dri lecture tadi kena jawab esei jugak dalam segmen ni? Makkk aih, terer ah jawab esei kalau mcmni :XD: 


IMPIAN? Yanie ni banyak sangat impiana ni. Kalau nak senaraikan 1 persatu, kembung perut korang baca blogger-emoticon.blogspot.com sebab tu lah blog "Impiana Cik Yanie". Banyak sungguh berimpian. Tapi, semua orang rasanya ada impian yang utuh kan? Yanie mmg nak sangat sangat berjaya and banggakan mak ayah. Nak kerja and kumpul duit untuk bawak mak ayah naik HAJI. Insyaallah. 

Impian ni tak akan tercapai dengan senang kalau tiada USAHA! Bak kata pepatah "Usaha tangga kejayaan" *amik kau, jadi guru Bahasa Melayu pulak dah*. Zaman era kemodenan ni rasanya dah masa untuk bersaing secara sihat lah kan? Kos sara hidup tu makin tinggi. Selagi ada peluang, timba la ilmu sebanyak mampu dan belajar sampai berjaya, dapat kerja gaji tinggi. Baru lah boleh keluarkan duit bawak mak ayah naik HAJI. 

Mustahil kalau dah usaha ikhlas, niat ikhlas Allah tak bantu kan? Allah maha adil. Maha mengetahui. Kita dah usaha, tawakal dan doa tu penting. Niatkan kerja kerana Allah s.w.t insyaallah Dia akan bantu. So usaha tu jangan alang-alang. Menyeluk pekasam biar sampai ke pengkal lengan bak kata pepatah melayu.

Nauzubillah,
andai nyawa kedua orang tua pergi sebelum tiba masa naik HAJI, mungkin yanie pula ada rezeki nnti tunaikan Haji, niatkan pergi naik HAJI untuk diri sendiri dan juga mak ayah. Tapi, siapa pun tak mahu kehilangan mak ayah kan? Bukan senang hidup tanpa Ibu dan Bapa. Perit, sedih, rinduuuuuuuuu. Yanie doakan impian nak bawak mak ayah naik HAJI sempat. Teringinnnn sangat nak tgk muka mak ayah gembira dapat jejak sana :err:


Fuh, maafkan beta cik chubby jikalau entri ni tunggang terbalik. Ini saja kudrat beta nak menaip dan menjawab soalan-soalan cik chubby. Semoga cik chubby di murahkan rezeki selalu.


Bismillahirrahmanirrahim.


Tagged :

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.