Australia's Souvenirs Giveaway By SitiYangMenaip & SalbiahM *TAMAT*

Cik Yanie | 4:23 PM | 19Comments |

Bismillah. Yanie cuba nasib join giveaway. Hrp i am lucky. Amin. Sesiapa yg join, boleh tekan banner kt atas tu.


Saya tag :

http://leyastorymory.blogspot.my/


1 / 1 /  2016 - 8 / 1 / 2016
Pemilihan pemenang akan dibuat melalui random number service Random.org.

NEW YEAR GIVEAWAY BY DYLLAREZAN *tamat*

Cik Yanie | 4:21 PM | 3Comments |
Tekan banner utk join.
Seramai 5 orang akan dipilih secara cabutan bertuah.
Dan hadiah yang akan dimenangi adalah MISTERI.
(Acah suspen sikit hehe)

Tarikh tutup: 11.59pm pada 16/1/2016

Tunggu apa lagi?
Jom lah kita sama sama meriahkan segmen ini.

Segmen Blogwalking & Tambah Follower Hujung Tahun Part 2

Cik Yanie | 3:46 PM | 4Comments |

Assalammualaikum, jom cepat2 tekan banner atas tu. Sebelum tamat! Rugi tak join. Bismillahirrahmanirrahim.

Tarikh Tutup - 30 Disember 2015, jam 11.59 malam.

Year End + New Year Giveaway? By Aynal M *Tamat*

Cik Yanie | 5:59 PM | 6Comments |

Assalammualaikum,
harini join 1 lagi giveaway yang blogger Aynal anjurkan.
Anyone berminat boleh lah ringankan jari klik banner atas tu.

Bismillahirrahmanirrahim. Dengan itu, yanie tag 3 orang :


 http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my/
 http://leyastorymory.blogspot.my/
 http://apple-crunchh.blogspot.my/ 

First Mini Giveaway by Tashira *Tamat*

Cik Yanie | 10:29 PM | 2Comments |
DUE DATE SEHINGGA 7 JANUARY 2016


Alhamdulillah, ada peluang join giveaway lagi dri blogger tashira. Kalau awak semua nak join sekali boleh klik banner meow ats tu. Bismillahirrahmanirahim. Goodluck uolls.


MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP *tamat*

Cik Yanie | 4:49 AM | 7Comments |
"Mini Giveaway - Saya Nak Topup"
klik banner - join
Syarat-syaratnya :-
  • Follow blog
  • Buat entri bertajuk "MINI GIVEAWAY - SAYA NAK TOPUP"
  • Copy coding yang disediakan & paste kan dalam ruangan HTML
  • Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen entri ini
  • Giveaway berlangsung 18.12.2015 - 25.12.2015
  • Giveaway tamat 25.12.2015 jam 11.59 malam
  • Pemenang dinilai melalui RANDOM.ORG


Contest "Saya nak TUDUNG by AY Collection" *TAMAT*

Cik Yanie | 4:36 AM | 3Comments |



KLIK BANNER UNTUK JOIN

SPONSER BY:
AY Collection | Nazfea Solehah | Liyana Zullkefly | Ainie Zulaikha

START : 20/12/15 END : 31/12/15

Amy Hilmirda Giveaway 2015 *TAMAT*

Cik Yanie | 4:29 AM | 3Comments |
Tekan banner kalau nak join.



TARIKH TUTUP : 31 DICEMBER, 2015.

GIVEAWAY POCKET CALENDAR NEW YEAR 2016 by www.nooratikahramli.com *TAMAT*

Cik Yanie | 4:00 AM | 2Comments |
http://www.nooratikahramli.com/2015/12/giveaway-pocket-calendar-new-year-2016.html
Tekan banner untuk join!




Assalammualaikum,

www.noratikahramli.com sedang buat giveaway. JOM join? Hadiah dia mcm dlam gambar.



YEAR END GIVEAWAY BY IMASHUE *tamat*

Cik Yanie | 3:29 AM | 2Comments |
Tekan banner kalau nak join

Assalammualaikum, try nasib ikut giveaway dari blogger Imashue.

Blog Imashue comel. Warna tu lembut ja kalau blogwalking ke blog awak. Susunan dalam blog awak pun teratur. Penulisan menarik dan mudah di baca. Alhamdulillah, teruskan berblogging ya.


Yanie tag :

Mardiah Diana.

Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie *TAMAT*

Cik Yanie | 12:51 PM | 54Comments |

Teringin pula rasanya nak buat segmen. Sesiapa yang sudi join jom join hehe. Motif buat segmen blogwalking dan tambah followers ni ialah utk menambah rakan blogger dan mengenali satu sama lain antara blogger.



2. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwaking dan Tambah Followers bersama Impiana Cik Yanie".

3. Letak banner tu dan backlink ke entri ini okay?

4. Letak url entri dalam ruangan komen.

5. Tamat : 15 December 2015

*Seorang pemenang yang bertuah akan memenangi sebuah hadiah misteri*



SENARAI PESERTA


1.http://masitaeyta.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
2.http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
3.www.merahussain.com/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html?m=1
4.http://www.bondezaidalifah.com/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
5.http://ohthrillers.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

6.http://mulan-sahbanu.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
7.http://farahanasharif.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
8.http://zahiyazainuddin.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
9.http://nazaraman.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
10.http://sarahamran.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

11.http://coratcoretsibudaktembam.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
12.http://akutechikmolek.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
13.http://www.aimisyahirah.com/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
14.http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
15.http://bluepinkiey.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

16.http://naurahnawwarah.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
17.http://www.azhafizah.com/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
18.http://besidesme21.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
19.http://mimirheem.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
20.http://ciklapunyabelog.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

21.http://kakikerja.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
22.http://thepheaa19.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
23.http://qistinalebleb.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
24.http://darihatimissmulan.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
25.http://vitaminwawa.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

26.http://cikpetit.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
27.http://starlavenderluna.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
28.http://eiydacalyx90.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
29.http://erinndryana.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
30.http://itsmelyya.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

31.http://crystalviolent.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
32.http://fififizahresepi.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
33.http://www.pokcikblogger.com/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
34.http://ombakbergigis.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
35.http://mrpink123.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

36.http://jurnalsuri.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
37.http://ainnadhirah-aien.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
38.http://afifahanuar.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
39.http://losingmymelody.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
40.http://cikilamenari.blogspot.my/2015/11/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

41.http://macammacamcite.blogspot.sg/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
42.http://hiphiphorray15.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
43.http://hiphiphorray15.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
44.http://sigadisberkacamata.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwalking-dan-tambah-followers.html
45.http://umikasum.blogspot.com/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html

46. http://littlesnorlax.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
47. http://www.sheilainspire.com/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
48. http://www.opzzpinky.my/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
49. http://bluechoralpearl.blogspot.my/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html
50.http://www.bondezaidalifah.com/2015/12/segmen-blogwaking-dan-tambah-followers.html


"Saya nak menang tudung bawal crepe" *TAMAT*

Cik Yanie | 12:50 PM | 10Comments |

jemput tekan banner tu ok? Goodluck,

Bismillahirrahmanirrahim.

#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia. *tamat*

Cik Yanie | 12:23 AM | 5Comments |


Siapa aku? Siapa saya? Who am I? Kali ini yanie nak join segmen Siapa aku by Kalia. A quite hard lah juga sebab rasa "eh tak apa ka nak cerita pasal diri ni? ada ka yang nak baca?" hahaha. But its okay, nak join jugak. Sekali sekala "show" siapa kita kan.

Not pretty like other woman in the world.

I was born in Kota Kinabalu , Sabah at home? Mama cerita yang mama tak sempat di kejarkan ke Hospital sebab mama rasa nak bersalin tu pukul 12 malam 5 August 1997. Then lahirkan si gadis kecil yang berat hanya 2 kg dan di beri nama Harmiam binti Junis. Membesar dan di besarkan di Kota Kinabalu, Sabah. 

Tadika, bersekolah di Tadika Perpaduan, Pekan Telipok. Sekolah rendah pulak bersekolah di Sk Lok Yuk, Telipok. Sekolah menengah sekolah dekat SMK Pekan Telipok til form 3. Tingkatan 4 yanie masuk Kolej Vokasional 4 tahun sampai 2016 nanti. Dan sekarang tgh tunggu habis belajar dekat Kolej Vokasional Likas, Sabah. Yanie ambil Diploma dalam jurusan Teknologi Elektrik. 

Mom and dad ada 3 orang anak saja. 2 orang perempuan dan 1 lelaki. Yanie anak bongsu . Orang kata, anak bongsu ni banyak ragamnya hahaha Yes. Degil, manja, cerewet, pemilih dan ganas sikit hahahahahaha.

Facts About Me ?

Pinky Lover! 


Yanie suka warna pink. Kalau boleh semua benda mesti pink. Bilik pun yanie cat color pink.

Suka travel 


Selalu simpan angan-angan nak pegi Korea, Paris, Australia, Krabi, Hawai, Jepun, Travel  seluruh Malaysia. Nak habis round 14 Negeri kat Malaysia ni. Tp, insyaallah one fine day. Habis belajar ni, kalau dah ada kerja tetap, gaji dah besar nak kumpul $$  nak travel sepuas hati hahaha.

Penangis 


Yanie senang sangat nangis. Kena marah , kena tegur, kena cakap sikit mudah tersentuh. Mudah sangat airmata ni mengalir. Memang ada ka jenis manusia macam ni  huhu sensitif sangat  *kadang tertanya-tanya jugak kenapa hati aku lemah sangat * 

Im in relationship 


Emotional    


Yanie cepat marah, cepat tersentuh, cepat ternangis, cepat sedih, cepat baran, cepat terhibur.... Bak kata kak aien, yanie ni boleh jadi semua dalam 1 masa... dalam beberapa detik ja emosi yanie boleh bertukar. Dari gembira kepada marah, dari marah kepada sedih dan sebaliknya...

Suka tengok wayang


Haaaaaaaaa. Ini paling hobi lah. Ada ja masa kalau hujung-hujung minggu. Konfirm ambil kesempatan pegi tengok wayang.Dalam 1 bulan, boleh di katakan 5-6 kali ke cinema hehehehehe. Kadang sampai 10 kali. Tak sedar sebenarnya, bila dah tgk-tgk balik tiket semua baru terkira hekhek.

Korean Drama di sukai? 


Fyi, yanie tak berapa minat sangat korea-korea tapi boleh lah kalau jarang-jarang ni. Tapi, kalau RUNNING MAN haaaaaaaaaaaaa minat sangat  Sanggup yanie download dari episodes 1 semata-mata nak tengok semuaaa episode. Lepastu, gelak sorang-sorang pukul 1-2 pagi sebab yanie selalu tengok movie,drama ka apa lewat2 malam. Jarang tengok movie kat rumah siang-siang .Malam kan sunyi so best lah tak ada siapa ganggu.


Memasak? 


Pandai. Tapi tak ada lah pro macam chef-chef berjaya, tak sehebat mommy-mommy. Kalau masak nasi, masak sayur, goreng ikan, goreng ayam, goreng pisang, tu boleh lah hehe.

Pelik-pelik about yanie :

Yanie pelik dengan selera yanie. Selagi yanie belum dapat apa yang yanie craving TIADA SELERA langsung nak makan apa-apa makanan lain. Contohnya, kalau yanie nak sangat-sangat makan pizza ka, abc ka tak ada selera makan makanan lain selagi tak dapat pizza tu . Anyone macam yanie? Kita geng. Kalah ibu-ibu mengandung kan?? Mama kata, memang dari kecik macam tu. Aduh-aduh, habislah. Nnti jadi turun temurun ank cucu wuuu.


Sampai sini saja lah yanie bercerita ya. Dari pukul 2 yanie menaip sebab nak susun ayat untuk entri kali ini. Blank otak nak menaip Bismillahirrahmanirrahim. Siapa-siapa nak join boleh tekan banner kat atas sekali tu. 

"Giveaway Akhir Tahun 2015 by Beautiful Of Iman *Tamat*

Cik Yanie | 8:09 AM | 6Comments |

Assalammualaikum, 
blogwalking malam2 ni terjumpa pulak seorang blogger Nur Sabrina join Giveaway Akhir Tahun by Beautiful Of Iman. Then apa lagi, bab-bab GA ni yanie pantang! Hahaha mesti nak join. Syarat simple then terus lah taip entri ni hehe. Menarik jugak kan cuba-cuba nasib ni. Menang tidak menang tu xkisahlah yg penting dapat kenalan baru. Menang kalah kan adat permainan?

Blog http://beautifulofiman.blogspot.my/ ni banyak info-info tentang Islamik. *saya suka saya suka*.. Sejuk ja hati kalau baca tentang info meningkatkan Iman ni. Berkongsi ilmu tu besar pahalanya. Semoga Allah pelihara iman kita semua. Teruskan ya owner untuk kongsi tentang islamik. Saya pun nak baca-baca jugak ^^


Siapa nak join boleh klik banner atas tu okay? Jangan sombong-sombong. Tak baik. 


Hadiah yang ditawarkan
>> Bawal Crepe Bidang 60 (2 pemenang  
 Bismillahirrahmanirrahim....

GIVEAWAY HUJUNG TAHUN 2015 NS *TAMAT*

Cik Yanie | 5:05 AM | 5Comments |

HADIAH
[]
4 x Diari Planner Tahun 2016
3 x Hadiah Saguhati

TARIKH BERLANGSUNG :
5 DIS 2015 hingga 20 DIS 2015

KLIK BANNER SEKARANG UNTUK MENYERTAI..!!! 
TERIMA KASIH KAWAN-KAWAN..

Buku Fixi Giveaway by Yaya

Cik Yanie | 6:17 AM | 0Comments |


Assalammualaikum, aduhhhhhhhhhhhh fav novel tu! Ok tekan banner kalau nak join cuba nasib. Bismillahirrahmanirrahim. Harap nasib menyebelahi kali ni. 

Saya tag :



Menang Header daripada Aisyhah Nyais *Tamat*

Cik Yanie | 6:36 PM | 5Comments |

Assalammualaikum. 
Blogger Aisyhah Nyais buat 1 segmen dan hadiah pemenang akan berpeluang memenangi header daripada beliau. Meh join. Disebabkan  second blog yanie ni xda header, so yanie nak cuba nasib. Kot-kot nasib kann dpt header baru .

Bismillahirrahmanirrahim..


Tagged :

http://farahanasharif.blogspot.my/
http://cahayakehalusankelembutan.blogspot.my/
http://perducinta.blogspot.my/

1st Mini Giveaway by Azyyatiliah.blogspot.com *Tamat*

Cik Yanie | 6:30 PM | 5Comments |
Assalammualaikum, pagi ni blogwalking kat blogger Mardiah Diana, nampak entri dia join 1 GA kt http://azyyatiliah.blogspot.my/2015/12/1st-mini-giveaway-by.html apa lagi, terus tekan link and join. Bismillahirrahmanirrahim..


Hadiah A


Hadiah B




Menarik perhatian hadiah yang di tawarkan. So meh ramai-ramai meriahkan GA ni. TEKAN GAMBAR hadiah tu okay kalau nak join? Semoga kita berjaya.



YANIE PILIH HADIAH A.

End Year Giveaway by seindahcerita *TAMAT*

Cik Yanie | 6:22 PM | 7Comments |

Assalammualaikum, jemput ringankan jari-jemari tekan banner atas tu. Jom ramai-ramai join! Hadiah menarikkkk akan di miliki.


Wang Tunai RM30 x 1 [ jiakreatifelt ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ mammadanish ]
Wang Tunai RM20 x 1 [ sheilainspire ]
Wang Tunai RM10 x 3 [  nurfuzie ]
Wang Tunai RM10 x 2 [ missdenesor ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ vitaminwawa ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  foreverblackstarfever ]
Wang Tunai RM10 x 1 [  penselduabee ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ adianiez  ]
Wang Tunai RM10 x 1 [rianalittlecuties ]
Wang Tunai RM10 x 1 [ seindahcerita ]
Wang Tunai RM10 x1 [ miminadam ]
Tambah Nilai ( Top Up )
RM 10 x 1 [ sheilainspire ]RM 10 x 1 [  qileh  ]RM 10 x 1 [ besidesme21 ]
RM 10 x 1  [ syira lokman  ]
RM 10 x 1 [ kisahpondokkecil ]



MENARIK BUKAN? CEPAT TEKAN BANNER TU. 

BISMILLAHIRRAHMANIRRAHIM.

Segmen Tonton Guruku Tersayang.*tamat*

Cik Yanie | 8:22 AM | 1Comments |
http://ucingkadayan.blogspot.com/2015/11/segmen-guruku-tersayang.html

Mari Tonton Video Cover Animasi Guruku Tersayang Khas Buat Guru Anda yang telah Mengajar Anda.Segmen ini Terbuka kepada Semua.Syarat-syaratnya Mudah.

1) Follow Blog Uk,Google +, Blogger Ku dan Facebook Uk.
2) Buat Tajuk Post Segmen Tonton Guruku Tersayang.
3) Copy Semua Coding yang telah disediakan di box dan Paste ke dalam ruangan html dan publish.
4) Tinggalkan Url Post Anda ke Ruangan Komen ini.

Tarikh Tutup Segmen 4-12-2015.Jangan Jadikan Anda Orang yang Ketinggalan Untuk Tidak Menontonnya.

© Copyright 2013 | ALL Right Reserved to Owner. Design With Love by Nurrul.