#SiapaAku? SEGMEN 2015 Kalia. *tamat*

Author : Cik Yanie Time : 12:23 AM Comments : 5 Labels :


Siapa aku? Siapa saya? Who am I? Kali ini yanie nak join segmen Siapa aku by Kalia. A quite hard lah juga sebab rasa "eh tak apa ka nak cerita pasal diri ni? ada ka yang nak baca?" hahaha. But its okay, nak join jugak. Sekali sekala "show" siapa kita kan.

Not pretty like other woman in the world.

I was born in Kota Kinabalu , Sabah at home? Mama cerita yang mama tak sempat di kejarkan ke Hospital sebab mama rasa nak bersalin tu pukul 12 malam 5 August 1997. Then lahirkan si gadis kecil yang berat hanya 2 kg dan di beri nama Harmiam binti Junis. Membesar dan di besarkan di Kota Kinabalu, Sabah. 

Tadika, bersekolah di Tadika Perpaduan, Pekan Telipok. Sekolah rendah pulak bersekolah di Sk Lok Yuk, Telipok. Sekolah menengah sekolah dekat SMK Pekan Telipok til form 3. Tingkatan 4 yanie masuk Kolej Vokasional 4 tahun sampai 2016 nanti. Dan sekarang tgh tunggu habis belajar dekat Kolej Vokasional Likas, Sabah. Yanie ambil Diploma dalam jurusan Teknologi Elektrik. 

Mom and dad ada 3 orang anak saja. 2 orang perempuan dan 1 lelaki. Yanie anak bongsu . Orang kata, anak bongsu ni banyak ragamnya hahaha Yes. Degil, manja, cerewet, pemilih dan ganas sikit hahahahahaha.

Facts About Me ?

Pinky Lover! 


Yanie suka warna pink. Kalau boleh semua benda mesti pink. Bilik pun yanie cat color pink.

Suka travel 


Selalu simpan angan-angan nak pegi Korea, Paris, Australia, Krabi, Hawai, Jepun, Travel  seluruh Malaysia. Nak habis round 14 Negeri kat Malaysia ni. Tp, insyaallah one fine day. Habis belajar ni, kalau dah ada kerja tetap, gaji dah besar nak kumpul $$  nak travel sepuas hati hahaha.

Penangis 


Yanie senang sangat nangis. Kena marah , kena tegur, kena cakap sikit mudah tersentuh. Mudah sangat airmata ni mengalir. Memang ada ka jenis manusia macam ni  huhu sensitif sangat  *kadang tertanya-tanya jugak kenapa hati aku lemah sangat * 

Im in relationship 


Emotional    


Yanie cepat marah, cepat tersentuh, cepat ternangis, cepat sedih, cepat baran, cepat terhibur.... Bak kata kak aien, yanie ni boleh jadi semua dalam 1 masa... dalam beberapa detik ja emosi yanie boleh bertukar. Dari gembira kepada marah, dari marah kepada sedih dan sebaliknya...

Suka tengok wayang


Haaaaaaaaa. Ini paling hobi lah. Ada ja masa kalau hujung-hujung minggu. Konfirm ambil kesempatan pegi tengok wayang.Dalam 1 bulan, boleh di katakan 5-6 kali ke cinema hehehehehe. Kadang sampai 10 kali. Tak sedar sebenarnya, bila dah tgk-tgk balik tiket semua baru terkira hekhek.

Korean Drama di sukai? 


Fyi, yanie tak berapa minat sangat korea-korea tapi boleh lah kalau jarang-jarang ni. Tapi, kalau RUNNING MAN haaaaaaaaaaaaa minat sangat  Sanggup yanie download dari episodes 1 semata-mata nak tengok semuaaa episode. Lepastu, gelak sorang-sorang pukul 1-2 pagi sebab yanie selalu tengok movie,drama ka apa lewat2 malam. Jarang tengok movie kat rumah siang-siang .Malam kan sunyi so best lah tak ada siapa ganggu.


Memasak? 


Pandai. Tapi tak ada lah pro macam chef-chef berjaya, tak sehebat mommy-mommy. Kalau masak nasi, masak sayur, goreng ikan, goreng ayam, goreng pisang, tu boleh lah hehe.

Pelik-pelik about yanie :

Yanie pelik dengan selera yanie. Selagi yanie belum dapat apa yang yanie craving TIADA SELERA langsung nak makan apa-apa makanan lain. Contohnya, kalau yanie nak sangat-sangat makan pizza ka, abc ka tak ada selera makan makanan lain selagi tak dapat pizza tu . Anyone macam yanie? Kita geng. Kalah ibu-ibu mengandung kan?? Mama kata, memang dari kecik macam tu. Aduh-aduh, habislah. Nnti jadi turun temurun ank cucu wuuu.


Sampai sini saja lah yanie bercerita ya. Dari pukul 2 yanie menaip sebab nak susun ayat untuk entri kali ini. Blank otak nak menaip Bismillahirrahmanirrahim. Siapa-siapa nak join boleh tekan banner kat atas sekali tu. 

5 comments:

Akim said...

Teringin jugak nak travel luar negara tapi apakan daya duit tak cukup.. huhu

Riana LittleCuties said...

Wahhh mcm dapat gambarkan siapa Yanie...hihihi ;-)

Best of luck ye dalam kehidupan dik Yanie.

SITI SORFIENA SYASHA said...

singgah sini :)

http://ash-tsukidate.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia.html

Karimah Zulkafali said...

Singgah :D
http://theonlygirl98.blogspot.my/2015/12/siapaaku-segmen-2015-kalia.html

Peminat RM jugak! :D Lagi2 monday couple. Fall in love dengan gary huwaaaaa! XD hahaha :D

SITI SORFIENA SYASHA said...

congratulation for win!

http://ash-tsukidate.blogspot.my/2016/01/tahniah-tahniah-tahniah-from-kalia.html

Get this tabber widget

 
 photo y10_zpsnova3frg.png